ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η Μετάβαση στο Ησυχαστήριο

μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Παίρνουμε την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Στο 43ο χιλιόμετρο βγαίνουμε στην έξοδο της Μαλακάσας. Στον κυκλικό κόμβο παίρνουμε την έξοδο προς Μήλεσι-Ωρωπό. Μετά από 4,5 χιλιόμετρα βλέπουμε την πινακίδα «Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Πορφυρίου». Στρίβουμε δεξιά μετά την πινακίδα. Ακολουθούμε τον ανηφορικό δρόμο και μετά από 700 μέτρα φθάνουμε στο Ησυχαστήριο.

ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ  (ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ)

Παίρνουμε την Εθνική Οδό Λαμίας-Αθηνών. Περνάμε τον Σείριο (47ο χιλιόμετρο), και μετά από 3 χιλιόμετρα βγαίνουμε στην έξοδο της Μαλακάσας. Ακολουθούμε τις πινακίδες με κατεύθυνση την Μαλακάσα. Στον κυκλικό κόμβο παίρνουμε την έξοδο προς Μήλεσι - Ωρωπό. Μετά από 4,5 χιλιόμετρα βλέπουμε την πινακίδα «Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Πορφυρίου». Στρίβουμε δεξιά μετά την πινακίδα. Ακολουθούμε τον ανηφορικό δρόμο και μετά από 700 μέτρα φθάνουμε στο Ησυχαστήριο.

ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Παίρνουμε την Λεωφόρο Αθηνών-Ωρωπού (στο ύψος του Αγίου Ανδρέα, και κοντά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ). Ανεβαίνουμε στο βουνό, περνάμε το χωριό Μήλεσι και μετά από περίπου 700  μέτρα βλέπουμε την πινακίδα «Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος». Στρίβουμε αριστερά μετά την πινακίδα. Ακολουθούμε τον ανηφορικό δρόμο και μετά από 700 μέτρα φθάνουμε στο Ησυχαστήριο.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Η αφετηρία των λεωφορείων είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ των Αθηνών. Αυτή βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Πατησίων. Από τα πολλά λεωφορεία που ξεκινούν από εκεί με κατεύθυνση τον Ωρωπό, το Ησυχαστήριο εξυπηρετούν μόνο αυτά που περνούν από τη Μαλακάσα (προς Σκάλα Ωρωπού μέσω Μαλακάσας). Κατεβαίνουμε στη στάση ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ και μετά περπατάμε 700 μέτρα τον ανηφορικό δρόμο.

Αν πάρουμε το λεωφορείο προς Σκάλα Ωρωπού μέσω Μαρκόπουλου, τότε θα κατέβουμε στον Ωρωπό και μετά θα πρέπει να πάρουμε από εκεί ταξί. Η διαδρομή μέχρι το Ησυχαστήριο είναι περίπου 8 χιλιόμετρα.

Δείτε σχετικά: ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ  (https://ktelattikis.gr/)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210-8808000

ΜΕ ΤΑΞΙ

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Το κόμιστρο είναι περίπου 70 ευρώ (ανάλογα με το μέρος απ’ όπου θα ξεκινήσουμε).

ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ

Η διαδρομή μέχρι το Ησυχαστήριο είναι περίπου 8 χιλιόμετρα και το κόμιστρο ειναι περίπου 10 ευρώ.